• Mona Ersdal

Å gjøre rett valg 🤔

Oppdatert: 8. mars 2019

[Samarbeid]

I dag var det 9,7 minus ute her på morgenen. Brrrrr så kaldt. Det merkes godt i dette gamle huset. Vi har ikke installert varmepumpe så det fyres og fyres.

Vi skal ha varme pumpe men siden vi skal pusse opp stuen så venter vi til da med å installere den, dette for å slippe å demontere den igjen.

Jeg fikk en ny dun dyne i gave av pappa på Black Friday og den er ekstra varm så jeg holder varmen om natten, jeg er en skikkelig fryse pinne så en god dyne er absolutt en investering. Jeg tok selvfølgelig dynen i bruk samme kveld.

Ellers her på Prestegården så har vi hatt en fin helg. Lørdagen gikk med til løing av ved pluss en tur til Ikea. Svigerfar passet Leo så vi fikk ordnet flere ting, snille svigerfar som stiller opp ! Tusen takk Magnus ♥︎

De fleste av dere har nok fått med seg at vi har startet opp prosjekt kjøkken. Det som skal rives er ferdig og i dag var vi en tur på Erikstemmen med avfall som vi ikke kan brennes.

Gjennomgang av materialer til kjøkkenet tas i kveld og bestilles hos Byggvell på Moi i morgen så er vi snart klare til å starte oppbyggingen, eller Jostein er klar til å starte med utforing av vegger osv. Jeg rydder fortsatt i flyttelasset.

✮ ✮ ✮

Når det gjelder selve kjøkken innredningen så var det bare valg av benkeplate som gjenstod….MEN ….det var helt til vi hadde også en tur til Forus på Lørdag.

Vi var innom en Elkjøp på Forus for se på kjøkken utstillingen de hadde og da ble det endring i planene. Kverna i hodet mitt begynte selvfølgelig å rulle !!!!

Vi hadde bestemt å bruke Epoq Fasett Mansion i «Grey» men jeg hadde ikke helt den rette «magefølelsen» når det kom til front fargen. For min del er kan det være en så liten detalj som en «knott/håndtak» som utgjør forskjellen. Det var utslaget i dette tilfellet. Fargen «Grey» er litt sånn gråbeige og for min del så ble det en konflikt med knotter og benkeplate.

Du vet… «når detaljene teller « !

Vi går for hvitt kjøkken for det er «safe» og tidløst.

Vi skal ha en stor kjøkken øy og der vil jeg også gjøre noen endringer med noen skuffer. Jeg håper «Even» på Elkjøp Flekkefjord er tålmodig når det gjelder meg og mine mailer 😂😂😂

Når magefølelsen sitter når det gjelder kjøkkenet jo da vet jeg at vi er i «mål» 😉 !

Mine best tips til de som planlegger nytt kjøkken er :

1. Ikke vær redd for å tegne kjøkkenet selv. Keep it simple og bruk en blyant, linjal og et ark. En trenger ikke fine tegne program for å tegne et kjøkken. Jeg har tegnet vårt tredje kjøkken nå og jeg tegner med blyant og linjal og tegner det i en målestokk på 1: 50 ! Kråketegn og diverse blir det noe av men det betyr ikke noe.

Det viktigste er at du forstår din egen tegning når du skal legge den frem hos kjøkken leverandør slik at dere får en god kommunikasjon.

Nå skal det sies at jeg har fått Jostein til å fin tegne den på A3 ark før jeg har gått til kjøkken leverandør men det er kun for at jeg er så heldig å mann som liker å «fin tegne» !

2. Tenk godt igjennom hvordan du skal bruke kjøkkenet. En god planlegging av plasseringen av skuffer og skap forenkler matlagingen og tiden du bruker på kjøkkenet. Ved koke sonen er det lurt ha skuffer som rommer det du trenger av redskaper til kokkeleringen.

Ved oppvask maskinen er det lurt å ha skuff/skap som inneholder det du bruker mest i det daglige av glass, kopper og tallerkner. Da blir det enklere å rydde ut av oppvask maskinen så du slipper bære tingene rundt hele kjøkkenet når du rydder på plass rene kopper og kar.

3. Tenk igjennom helheten på kjøkkenet. Hvilke farger ønsker du å bruke ? Bruk tid på dette og ta notater. Alt i fra fronter, benkeplate, gulv, fliser til belysning. Bruk farger du trives i og som gir deg energi og trivsel.

God planlegging gir funksjonelt kjøkken ♥︎

Vi bor nå litt landlig og derav velger vi litt landlig stil. Denne gangen har jeg valgt SMEG hvitevarer med unntak av kjølehjørne som vi skal kjøpe hos Byggvell.

Jeg må se ting i utstilling før jeg velger ut eksakte hvitevarer. Elkjøp i Lyngdal er STORE på SMEG og har store utstillinger ! Her fikk vi se alle produktene og gjorde i tillegg vår bestilling.

Vi skal bruke «Victoria» serien i svart på ventilator og stekeovn. Oppvaskmaskin er svart «retro « og platetoppen er HOB INDUCTION 78CM FLEX.

Alt kjøpt hos Elkjøp Lyngdal ( linket) 👍🏻


Her får du litt inspirasjon i fra Smeg på Elkjøp Lyngdal 😀#samarbeid
Så mye LEKKERT 😍🥰

Guri som jeg nå gleder meg til oppbyggingen av kjøkkenet 😁 Let`s do it 💪🏻

Ha en fin «kald» kveld 🙂Takk for besøket !

Klem, Mona ♥︎

Bilde under er av vår kjære Leo 💙


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle