• Mona Ersdal

Å leve på "landet " 🏡

Vi får titt og ofte spørsmål om hvordan det er å bo på Sira !


Det må jeg faktisk være så ærlig å svare på at det er faktisk slik at vi nesten ikke merker "hvor vi er" ! Huset kunne like godt ligget på Moi, Gyland, Feda etc.

Vi kjøpte oss en eiendom som ligger litt for seg selv og man mer eller mindre er for seg selv !

Vi kjøpte huset for husets fantastiske arkitektur ( byggestil) og at det hadde stor og god plass ute.

Resten må bo seg til ! Trives vi ?? Ja det gjør vi 😊 Folk på Coop butikken er hyggelige og det er stille og fredelig her oppe på Sira !

Vi har mer enn nok å gjøre så vi er stort sett på "gården" og holder på men når det våres så må vi mer rundt og gå turer for det er flere fine tur steder her.

Man merker nok den største forskjellen med å flytte ut av "by kjernen" på avstander. Det er litt lengre tid i bilen men det er jo bare bagateller.

Etter å ha bodd midt i by kjernen å bare kunne gå rett ut i butikkene så merker man at man planlegger litt annerledes.

En ting som vi har pratet mye om Jostein og meg er at vist man først vil ha en endring i livet , en endring som kansje kan gjøre livet litt "enklere og bedre" for vår del, ja da må man være villige til å ofre noe å satse.

Vi har satset mye men har også måtte ofre noe !

Hadde vi ikke trivdes så godt i sammen så hadde det ikke gått og flytte hit.


Mange tror nok også at vi bare elsker å pusse opp hus !!!!!!

Men det er jo ikke helt riktig. Vi trodde vi var ferdige når vi holdt på i Fjellgaten men så fant vi ikke trivselen i så tette omgivelser.

Vi har begrenset med midler og vi kan bare ha et hus og valgte derfor å flytte videre.

Huset vi nå har kjøpt trenger litt omsorg og oppgradering så derfor så tar vi fatt i det og hever det til den standarden vi trenger rundt oss. Det gjør oss ingenting å pusse opp litt til...!


Vi har begrenset budsjett og må tenke over valgene vi tar men et bra kjøkken og bad gjør mye. Det samme gjelder el anlegg og varme, det er også viktige elementer. Vi legger opp nytt el anlegg der vi pusser opp. Vi må ha ny ved ovn i stuen pluss varmepumpe og dette er noe som er høy prioritering hos oss. Det er mye kaldt i dette gamle huset og det er mye varme tap. Vi fyrer som galne og jeg går og små fryser mye så vi ser fram til våren for da vet vi at den neste vinteren blir bedre og med bedre standard.


Tilbake til innleggs tittelen....


" Å kunne gå ut døren og dra inn den friske gode luften er fantastisk...vandre ned til elven og se alle endene som svømmer rundt, været som endrer seg og elven som lager sine "boble" lyder i strømingene..."

" Rusle nedover langs elven mot Bakke bro med Leo som springer rundt og koser seg og kan springe fritt...

for ikke å snakke om den store hagen vår hvor han kan boltre seg fritt....og alle fuglene i hagen...for oss er dette Magi og balsam for kropp og sinn..."

Kan det da bli bedre ?


" Sharing some moments capture by, please respect Copyright ©️ " Contact me for sharing one of ,my pictures.

" The light 🙌🏻"

Følger du forresten @visitflekkefjord på Instagram ? Følg de gjerne å ta del i masse blotte bilder i fra kommunen 👉🏻 @visitflekkefjord


Tåkete dag med Sira elven

Øyeblikk i fra hagen...

Fra vår eiendom med Sira elven

Leo snuser på spor ..

Moments like this 🙌🏻

Vinter på Sira #bakkebro

Leo liker å leke i snøen men snøen henger fast i pelsen og det er ikke stas 😊

Ha en fin Onsdag ⛄️


Klem fra Mona ❤︎


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle