• Mona Ersdal

Bli med til Sverige 😉

Hei og hå folkens :)

Litt stille her om dagene, jeg skal ikke legge skjul på at det har vært tøft etter at mamma døde og kreftene moderate. Da sorterer man bort enkelte ting og gjennomfører det viktigste, i dette tilfellet har fokuset vært på huset vårt og litt andre ting.

Det er intet nytt på hus fronten...vi venter fortsatt ! Sannsynligheten er stor for at vi venter på noe som vi kansje ikke får råd til men vi er nødt å vite... !

Og ærlig talt : Det er DRIT KJIPT å gå sånn og vente !!!!!!


Over til noe annet...været dere 🙌🏻🙌🏻 AMAZING ! For et vær vi har hatt nå i over 14 dager og mer skal det bli i følge yr. Det er bærre lækkert !

For første gang så reiste vi avsted på 17 Mai, vi la turen over til Sverige ! I år er det åttende året på rad at vi er i Sverige. Vi har vært der 7 somrer på rad, og det blir nok Sverige i ferien i år også. Vi stor trives hos "söta bror " 😁Vi har vært så mange steder at jeg kan ikke skrive alle plassene. Vi reiser alle på forskjellige måter og vi har vår måte ! VI er ikke strand personer som finner en strand å ligge på hele dagen, vi sitter heller i bilen og farter rundt på veier hvor det er mindre trafikk. Vi holder oss stort sett utenfor E6 og store veier med mindre vi må ut på de når vi "flytter" oss lengre strekninger. Vi bor stort sett på Hotell eller landlig B&B, vi bruker alltid Booking.com til bestillinger og har blitt "stamkunder" der og Genius bruker 😂Vi har over 35 forskjellige bookinger der og det er så greit med den Appen hvor alt blir lagret og man finner tilbake til steder man har besøkt om man har noen favoritter og NEI jeg er ikke sponset for å skrive det.


I år la vi turen til Vänersborg. Vi bodde på Hehrne Hotell / Restad Gård som ligger like ved Göta Elv og like utenfor sentrum av Vänersborg. Flott beliggenhet med tur muligheter og rolig område. Det var god frokost og vist det er noe å utsette på dette stedet så er det at det er et gammelt bygg og mye lytt på rommet. Det ble også veldig lyst på rommet tidlig pga litt dårlig lys skjerming, men Jostein er ikke snau og ordnet dette med senge tepper foran vinduet 😂 Vi spiste ikke middag på Hotellet så maten kan jeg ikke uttale meg om. Vi besøker gjerne stedet igjen. Tidligere har vi overnattet på Quality hotell i Vænersborg, også veldig bra.


Bilder i fra Området rundt Hotellet ! Mye flotte bygninger og området, det skal sies at det er et Fengsel like bortenfor og også et Asyl mottak men det var rolig område og vi vandret trygt omkring.En dag la vi turen ut til Uddevalla, vi kjørte ut til kysten til et sted som het Grundsund og vi stoppet på veien tilbake på Två frøkener på Herredstad.

På Grundsund ble Tv serien Saltön i store deler innspilt, jeg har ikke sett serien men om du vil lese om den kan du gjøre det her ! Nydelig liten kystperle hvor tre husene ligger tett i tett og du vandrer i mellom dem på trange gater !
På vei tilbake mot Uddevalla stoppet vi innom inredningsbutikken Två frökener/ Stallgården . En helt magisk plass og butikk. Det er nok 4 gangen vi er innom der. Første gangen vi besøkte stedet var det kun butikk og ikke spisested der. Du kan lese om vårt første besøk på linken her , på min gamle blogg.

Butikken/kafeen ligger midt i et kryss i en "fartsåre" som går mot Lysekil ferjen !

Den er absolutt verdt et besøk, du trenger ikke handle men bare gå rundt og titte, ta en kopp kaffe ute i hagen og bare nyyyte !


Mer info om stedet finner du her og her 😄


Ellers var vi i Uddevalla en tur både i sentrum og ute ved E6 hvor alle shopping sentrene befinner seg.

Vi la også turen opp til Brålanda/Mellerud en dag hvor vi var innom Evenstorp Gårdsbutikk og Wandels Handel . Aldri en Svenske tur uten Antikk og brukt butikker 😉Det er "oss" i et nøtteskall. Kommer alltid hjem med noe brukt interiør 🤪På Evenstorp Gård dyrker de Bringebær og Rabarbera, de produsere syltetøy, saft og annet godt som du kan kjøpe i butikken. Du kan også nyte kaffe og kake ute på tunet. Barn kan se på dyrene på gården.Over alt i Sverige nå i Mai er det svære åkere med raps blomstere. De er snart klare for høsting og bli til raps olje.
Dette har vært en flott tur med nydelig vær og nå gleder vi oss til neste tur i sommerferien. Da venter nye bil turer, nye steder og besøke og ikke minst da skal vi besøke slott og herregårder for det gjør vi nå vi ferierer om sommeren.

Kveldene er vi ikke så aktive, da er det hviletid ( noe jeg trenger ekstra av) og avslapping med en en god bok. Vår måte å reise på og som vi trives med, man må innrette seg etter helse og form for vi er jo alle forskjellige. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg har en mann og reisefølge som tar hensyn til mine "begrensinger" og som bidrar til å legge til rette for at en fin ferie lar seg gjennomføre. Veldig Glad i deg mannen min ♥︎ Takk for at du er DU, min beste venn og livsledsager.


Takk til deg som tittet innom bloggen min, kansje ble du inspirert og skal selv feriere i Sverige ? Har du spørsmål så bare send meg en hilsen. Du bruker bare kontakt linken på toppen av siden !

Følg meg ellers på Instagram @behindabluedoor og Facebook !

Ha det så bra så lenge !


Klem, Mona ❤︎

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle