• Mona Ersdal

" Brick wall "

Oppdatert: 8. mars 2019

[ Reklame ]


Jeg vil benytte anledningen til å takke for alle hilsener og tilbake meldinger, det er utrolig hyggelig at så mange synes det er greit å følge oss i oppussingen.

Jeg håper du finner inspirasjon og kansje noen tips dersom du skal i gang med noe oppussing.


Mange tror nok at vi bare elsker å pusse opp hus men det er nok å ta litt hardt i... !

Vi trodde egentlig vi var ferdige når vi pusset opp vårt forrige hus som var starten på navnet "Behindabluedoor" men når trivselen uteble og Prestegården fortsatt ikke slapp taket i tankene så satset vi videre.

Dermed så ble det mer oppussing ettersom dette huset trenger litt oppgradering og det gjør oss ingenting. Vi har stresset litt for å få kjøkkenet opp å gå men når det er ferdig så tar vi ting litt etter litt. Det er mye å gjøre ute her på "Gården" og mye som skal vedlikeholdes så det må vi prioritere litt.

Nok om det !

Nå er det en stund siden det har vært oppdatering på kjøkken fronten. Det meste stoppet jo opp når benkeplaten hadde 1 mnd leveringstid men små ting ble gjort allikavel.

Benkeplaten kom for 1 uke siden og siden da har det nesten gått slag i slag og skapene som gjenstod har kommet på plass.

Så var det klart for steinen som sko opp på veggen 😍

Jeg er en stor fan av murvegger type "Brick wall" som man finner på en rekke kaffeer/resturanter++ rundt omkring i verden. Jeg var litt i tvil om jeg sko kjøre enkle hvite fliser på veggen eller ta den litt "ut" og velge mur tegl. Jostein blander seg ikke inn i valgene når det gjelder utforming og interiør for han er vant med at "kona" har sine ideèr 😂

Jeg gikk for brickwall. Jeg brukte mye tid på nett for å lete etter typer og utforming ettersom det ikke er et hav å velge i akkurat.

Jeg endte opp med å velge Norsk Steinmiljø sin Fasadetegl på netting i fargen Holland. Vi bestilte teglen via XL Bygg Flekkefjord som er leverandør av produkter i fra Norsk Steinmiljø.
Dagen etter teglen er hengt opp fjernes kanter som stikker ut i fugene.


Jeg bare digger den røffe looken på veggen og Jostein er ganske så fornøyd han også 😉

På murveggen skal ventilatoren henge.

Nå er det klart for fuging. Man skal egentlig bruke en type mørtel som spekkes inn men jeg ønsket ikke den mørke betong fargen. Jeg googlet litt og fant ut at Casco har en klinkerfug som går i fra 3-20 mm så den kan vi bruke. Den fås i 3 farger, lysgrå, grå og grafitt. Her blir det Lys grå. Den bestilte vi hos XL bygg Flekkefjord og den kommer i dag så da er det snart klar for fuging men fugemassen skal vi spekke inn og ikke påføre som vanlig fuging.


( NB. Redigert Fredag 08/03-19 ---- Det blir endring i fugemasse ettersom vi ikke var fornøyd med fargen på Casco Lysgrå når den var tørket. Den ble for kunstig i utseende. Oppdatering om produkt som vil bli brukt kommer )


I morgen kommer rørlegger 😍

Det går mot slutten. Vinduer og listing vil bli utsatt ettersom det ikke er avklart om vi skal beholde de gamle vinduene. Vi har søkt om å tilbake føre vinduene til 2 rams. Det gjenstår og se nå i Mars hva det blir 😊


Takk for at du besøkte bloggen ! Ha en fin dag 😁


Klem fra Mona ❤︎❤


Følg gjerne siden min på Facebook hvor alle blogg innlegg legges ut 👉🏻 Facebook

Abonner på innlegg ? Legg igjen mail adressen under innlegget !

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle