• Mona Ersdal

Epoq eller IKEA ???

Oppdatert: 18. jan. 2019

Hei og hå !

Nb: Innlegget er ikke sponset eller reklame.

Her går det så det suser om dagen på det nye kjøkkenet vårt. Mesteparten av skrogene er på plass. I morgen kommer de og tar mål av benkeplatene så de kan lages, vi har valgt en i Quarts.

Quartz er et pent og slitesterkt materiale i steinkompositt med gjennomgående lik farge og mønster i hele platen. Platen har en tett overflate som gjør den lett å rengjøre.

Den vi har valgt heter " Starlight black". Det går nok et par uker før vi får den i hus og på plass. Så er det skap som skal stå på toppen av benkeplaten så det er nok å gjøre fremover.


Det er nok mange som lurer litt på Epoq versus IKEA. En ting er ihvertfall sikkert og det er at begge deler er flatpakket.

Vi tegnet først et IKEA kjøkken og inndelingen på skap er omtrentlig den vi hadde tenkt om det hadde vært IKEA. Planen min var først å ha et grått IKEA kjøkken ettersom jeg synes det er dumt at IKEA ikke har kommet med fronten med profiler i Klassisk hvit fargen. Personlig er jeg ikke så glad i bomull/eggehvit.

Jeg tok meg en tur på Elkjøp i Flekkefjord ettersom jeg tenkte at det ikke skadet å få et pris tilbud. Vi hadde på forhånd kjøpt hvitevarer på Elkjøp i Lyngdal ettersom de har stort utvalg av SMEG og jeg ønsket meg SMEG denne gangen.

VI var heldige før jul og at det var kampanjer på kjøkken skog, det var hele 33 % rabatt og det utgjorde mye.

Så Epoq kom rimeligere av det enn IKEA ville gjort med vårt oppsett så vi gikk for Epoq.

Det lønner seg å sette opp sitt eget forslag på en tegning og få pristilbud i fra flere og man bør absolutt ha et budsjett å gå ut i fra før man går inn til en kjøkken leverandør.

Få med alt du tenker på pis overslaget så du er sikker på hva du faktisk skal betale. Ser du ikke godt nok over ting så "baller det på seg " etterhvert med ekstra utstyr det kan jeg love deg og før du vet ordet av det så har du brukt mye mer enn du hadde tenkt.


Jeg har fått spørsmål om monteringen når det gjelder Epoq og at de har dårlig monteringsanvisning.

Når man er gift med en snekker så er ikke montering så stort problem men han som alle andre leser i bruksanvisningen. Epoq har til Fasett Mansion lagt med en egen katalog med side for side.


Det er forskjell på systemene hos Epoq. Det er et klikk system på skrogene og et skru system. I følge Jostein er klikk systemet ikke noe man begir seg ut på om man ikke har litt erfaring i fra før. På klikk systemet ligger det bruksanvisning med i vær pakke vistnok og det systemet er litt dyrere.

( Klikk systemet er vanskelig å få i fra hverandre når man først har klikket det på plass. )

Skru skrogene kan man bare løsne skruer og skru i fra hverandre å justere. Ang bruksanvisning så er den helt okei men for noen som ikke har gjort det før så kan det være litt utfordrende å forstå den på enkelte ting. En bruksanvisning klarer ikke tilfredstille alle personers behov uansett så man må bare studere og prøve seg fram om man er i tvil, har man råd velger man fag folk.


Jeg var ikke med på selve monteringen av skrogene men jeg skrudde på plass alle skuffe skinnene, monterte 2/3 av alle skuffene og satt på plass alle sidene på skuffene. Jeg liker å lære og ser på meg selv som Jostein sin "lærling" 😂

Det er noe som heter " Learning by doing" og det stemmer ,man lærer av å gjøre !

Jostein viser meg et eksemplar så fortsetter jeg. Teamwork.


Når jeg holdt på med dette som en amatør så må jeg si at personen som har designet dette er utrolig intelligent. Jeg er meget imponert over hvor greit systemet er. Når man har gjort det en gang så går det av seg selv.


God plass og maaange skuffer 😍 Benkeplaten som skal på øyen skal gå helt inn til veggen så blir det en sitteplass på vær side inn mot veggen.


Her kommer et eksempel på skuffe montering :Så er det fronten:

Fronten har hull til de delene du ser ligge løs på toppen ( skrivefeil under ),

Så settes skuffen på plass der den skal være og sidene monteres på de skuffene som har høye sidere. Da setter man i tilegg på en kant når man montere fronten. Det er høyre og venstre på de stakene så man kan ikke ta feil.


Slik kommer en skuff på plass !

Det blir mye rot og papir når man er i gang.


Alt i alt så er vi så langt veldig godt fornøyd med Epoq og det virker til å være god kvalitet.
Det blir stort og godt kjøkken med god lagring 👍🏻Fortsatt gjenstår noe montering av skap som skal stå oppå benkeplater.

Epoq eller IKEA ? Min oppfatning er at det er nokså likt. Epoq kjøkken får du i Klassisk Hvit med profiler, på IKEA er det kremhvit/benhvit men for all del Sävedal er hvitere mener jeg på.

IKEA har også større utvalg i små løsninger til innredningen som hyller +++ !

Alt i alt så kommer det ann på hva du ønsker 👌🏼

Så vist noen tenker at det ikke er tapetsert alle steder så kommer det av at vi ikke sløser med tapet bak skaper 💸😄

I morgen skal vi hente gulvet på Fargerike i Kvinesdal. Vi kjøpte Parkett 1 stavs fra tarkett. Den heter Heritage OLd grey oak. Du kan lese mer om den her !


* Inspirasjons bilde i fra Google under . Denne modellen heter "Brown"

Grey Oak :


Da avslutter jeg dette innlegget med et bilde av vår kjære Leo som bringer masse glede inn i heimen 💙

Han valser rundt og bryr seg ikke om saging eller noe. Legger seg bare rett i støvet og sover om det røyner på !


Ha en fin uke !

Takk for at du besøkte bloggen. Jeg minner om at du kan følge bygge prosessen på Instagram @behindabluedoor . Der legges det jevnlig ut videoer på storyen under oppussingen.

For å få mail om når det er nytt innlegg kan du abbonere i bunnen av siden !


Vi blogges 👋🏼 Har du spørsmål så ikke nøl med å ta kontakt.


Klem fra Mona ♥︎

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle