• Mona Ersdal

Ikke gjør denne tabben !!!!!

Det ble noen dager siden sist innlegg men det har vært for mye å gjøre og for lite overskudd igjen til å skrive. Når kroppen min er utlandet så klarer jeg ikke å tenke å finne ordne til teksten 🙈Til og med setningene og ordne mine kommer ut feil, jeg snakker nesten baklengs av og til....! Høres sikkert rart ut men kroppen blir så trøtt og utlandet at jeg ikke klarer å snakke ordentlig, det er skikkelig pinlig noen ganger.

Nå var det ikke det jeg sko skrive om da men det har seg slik at når man er skikkelig sliten så blir "lunta" av og til litt kort ! Sikkert flere som kjenner seg igjen.

Jeg har den siste tiden holdt på med soverommet og var strålende fornøyd med at det nærmet seg slutten av malingen med fargene blå. Jeg hadde først malt den gamle panelen i en blå tone og malte så deretter lister og vindus karmer i en farge som var et par nyanser mørkere.

Jeg hadde kjøpt 1 liter maling til listverk og vindus karmer, var sikker på at det kom til å være nok. Det var helt på "håret" for si det på vårt språk. Like før helgen så ble jeg litt i tvil om at det ble nok maling og selv om det var kjipt å måtte kjøpe en hel liter malings boks til så måtte jeg være sikker på at det ble nok. Vi handler malingen hos Fargerike i Kvinesdal men denne gangen måtte jeg ha det litt kjapt og kjøpte en boks hos en annen Fargerike forhandler. Dette viste seg å bli en stor tabbe !!!!

Sikkert mange som er klar over dette allerede men jeg understreker det allikavel for jeg tenkte ikke over det !!!!

KJØP MALING I SAMME BUTIKK OM DU TRENGER PÅFYLL AV EN FARGE DU HAR JOBBET MED !

Hvorfor? Jo for fargene varierer i butikkene...det fikk jeg erfare. I god tro kjøpte jeg samme farge kode som jeg hadde hjemme og gikk hjem og fortsatte malings jobben. Jeg hadde et strøk igjen å male på vindus listene + område i mellom list og foring. Jeg tok meg ikke bryet å maskere foringen inni vinduet ettersom det tross alt var samme farge og det var jo ikke så farlig om det kom noe maling på foringen.. ! Stor tabbe.

Fargen hadde stor forskjell i fra den jeg hadde brukt i fra før. Trøtt og sliten som jeg var så ble frustrasjonen desto større det kan jeg love deg.Når jeg først hadde revet i en boks maling til som jeg trengte en liten dl i fra så var det utrolig kjipt at fargen ikke var lik selv om koden var akkurat den samme.

Fargen var lysere og hadde ikke samme dybde som den jeg hadde brukt først, så ja det er variasjon i maskinene de bruker.

Mitt tips til deg er å bruke samme butikk dersom du må ha supplering av farger.

Jeg endte opp med å måtte male foringene om igjen men jeg malte ikke selve vinduet så nå er det litt farge forskjell der, men jeg kan leve med det for å si det sånn !Taket er forresten også fikset så godt som jeg kunne. Jeg har ikke gjort dette før og det ble langt i fra perfekt men alt i alt så er det godt nok for oss. Det kan forbedres med årene om nødvendig, nå handler det om å holde enkelte kostnader litt nede.

Jeg lappet litt her og der med Rizzla papir og noe masse i fra Heydi, en slags lim.

* Rullet på grunning først

* La i Rizzla papir

* Grunnet over igjen.

* Et par plasser gjentok jeg prosessen 2 ganger.

Så ble alt malt 2 strøk med Baronesse matt vegg maling ettersom det er papp tak. Malingen er kjøpt hos Fargerike Kvinesdal og fargen er Klassisk hvit.


Det kommer seg !!!

"Snekkeren" har hjulpet å gipse en vegg som skal ha tapet pluss at han har sparklet veggen.

For å legge et nytt gulv har det blitt utjevnet litt skjevhet inn mot veggen med flyte masse.

Legg merke til på bildet under at fargene på listene rundt vinduet og foringene i vinduet egentlig skal være samme farge. Her ser du betydelig forskjell på blandingen i 2 butikker.

Nå gjenstår tapetsering, nytt gulv og noe elektrisk 😃 Snart flytter vi inn her 👍🏻


Ha en fin Onsdags kveld og uke videre 🙂 Takk for besøket !


Klem fra Mona ❤︎


Ønsker du å få tips om nytt innlegg ?? Meld deg på E-post listen min like under innlegget !


Facebook 👉🏻 Behindabluedoor0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle