• Mona Ersdal

Julen er like om hjørnet ❣️

Dersom noen savner innlegg i fra meg så kommer det av manglende internett.

Det er så tungvindt måte jeg blogger på nå og det er mer tid krevende. Vi har fortsatt ikke internett og inntil videre så blir det bare mobilt bredbånd og jeg skriver «bare» for det er ikke holdbart i lengden i dagens tider.

Vi hadde ICE mobilt bredbånd her men det sendte jeg i retur,det ble for dårlig kvalitet og dekning.

Nå skal Telenor testes ut. Til våren må vi se på løsninger ang Fiber men vi har ikke tid å bruke på det nå.


Her om dagen var jeg så heldig å vinne et juletre i "tre" hos Irene/Tredekor ( Klossmajoren ) da ble jeg glad. Morro at vinner lykken slår inn innimellom. Jeg vant også et pøs full av god saker hos Comfort Halvorsen Rør så det er skikkelig morro.

Sviblene blomstrer akkurat i tide nå slik at stuen fylles med deilig lukt, synes de lukter så godt !


Det går fremover på kjøkkenet, Jostein har vært utrolig flink å stå på. Har har måttet stå med mye alene denne gangen ettersom jeg har hatt så mye annet å rydde på i huset. Det begynner heldigvis å komme seg litt rundt på rommene så nå kan jeg være med å bistå Jostein med maling.

Julen er like om hjørnet og vi drar på hytta. Der skal vi være sammen med min søster Lene og familien + stesønnen min og kjæresten hans på julaften så kommer sønnen min og kjæresten på 1 juledag og blir over til 2 juledag. Det gleder vi oss til.

Hos oss er det pinnekjøtt som gjelder eller faktisk så bruker vi Pinnebog ( urøkt), det har vi blitt vandt med i fra vi var små og det er mye mer kjøtt på det. Smaken er så godt som lik !

Riskrem med mandelen er tradisjon til dessert. Det er jeg som har ansvaret for den, den går i tradisjon i fra vår kjære mormor. Hun hadde en liten ekstra ingrediens oppi og den tok vi med oss videre, først mamma og nå jeg.

Tradisjoner er gode ting, som jeg skrev i et tidligere innlegg så har det sklidd litt ut de siste årene men nå er det vår tur og ta de tilbake !

Neste år skal julen feires i Prestegården så målet neste år er å få ferdig oppusset bad og stue. Kjøkkenet blir ferdig i Januar/Februar, vi har god tid til bad og stue. Etter det så tar vi det sånn pø om pø…! Vi skal gjøre andre ting også ute og så er planen å få ryddet stabburet i håp om å gjøre det brukbart til noe utover høsten…hva det blir røper jeg ikke nå !

Kjøkkenet er ferdig gipset og Jostein er i gang med sparkling. Vi har bestilt panel til taket i fra Bergene Holm nok en gang men denne gangen bestilte vi i standard farge for å holde nede kostnadene, vi maler selv om et par strøk med klassisk hvit.

Planen er å panele i taket i romjulen og å male bjelkene.

Gulvet er vi litt frem og tilbake ang. Vi har tatt frem det gamle gamle gulvet men det er ikke kjempe gammelt og det krever en del arbeid så vi «svever» litt i mellom det gamle og nytt gulv. Det er såpass kaldt i dette huset at det kan være greit å prøve å redusere «trekk» der man kan.

Kjøkkenet kommer midt i Januar så det går fort den veien.

Jeg må nok en gang påpeke at jeg gleder meg veldig til å få kjøkkenet opp og gå for vi har det veldig tungvindt om dagen. Man skal ikke være lenge uten stekeovn og oppvask maskin før man tenker over hvor heldige vi er som har det i et kjøkken.

I morgen legger vi turen til hytta og pakke lasset er for stort for vår lille bil så tilhengeren må også med ! Det pakkes mye god mat og godsaker !
Egentlig så savner jeg volvoen vår ( V60 ), den hadde så mye bedre plass, ser ikke bort i fra at det blir volvo igjen med tiden for Volvo er fantastiske biler med utrolig god kjøre comfort. Jeg er ikke så fornøyd med Mazdaen men det får duge en stund til.

Men herrefred nå skal ikke jeg prate bil….det er jo JUL !

Nå blir det julekos med vår kjære familie over flere dager, det blir herlig ! Mamma er med oss i tankene og det samme er mormor og min bror, Geir ❤️


Mine tanker går også til andre som går inn i julens høytid med en "mindre" i familien ❤️Julen setter i gang utrolig mye følelser og det er ikke en selvfølge at alle har det greit så til neste innlegg:

Ta vare på hverandre og ha en riktig God Jul 🎄🎁🤶🏻


God juleklem i fra meg, Mona ♥︎


Julekortet pr 2018 med vår kjære lille Leo som snart er 6 mnd.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kaos !