• Mona Ersdal

Midlertidig stue i Prestegården 🙈

Du verden for en måned vi har hatt. I fra dagen vi kjøpte Prestegården på Sira så har det gått i ett mer eller mindre.

Vi har pakket huset i Fjellgaten, solgt huset, ryddet det og tømt alt inventar. Vi har kjørt til Sira mer eller mindre vær ettermiddag med et flytte lass og på den måten så har vi flyttet «underveis» og uten å kjøre opp og ned flere turer. Vi har hatt en god driv i det.

Vi flyttet inn og sov første natten på Prestegården Lørdag 3 November. Vi fikk på plass sengen og bodde i kasser og rot. Det gjør vi for såvidt enda men det kommer seg litt.

Vi hadde ikke tv den første uken men vi var for utslitte til å tenke på det så det spilte ikke så stor rolle. Det er godt å kjenne på det å være uten også i dagens tider !


Vi lever uten komfyr, vi har bare en sånn med to koke soner på ! Det er som å gå litt tilbake i tid. Vi fikk et gratis kjøleskap som viser seg å funke litt for dårlig så melka var sur en morgen men nå har pappa ordnet et brukt til oss som virker bedre. Nå kan vi kanskje lagre litt middags mat igjen i kjøleskapet, det er faktisk litt godt å kjenne på slike ting for vi har det så godt i dagens tider med alle fasiliteter. Bare det å ta oppvasken for hånd liksom...det er slik vi gjør på hytta 😂 Men akkurat der må jeg innrømme at jeg savner oppvask maskinen !


Vi ønsket ikke bruke så mye kostnader på akkurat dette ettersom vi skal ha kjølehjørne på det nye kjøkkenet så derfor er det midlertidig løsninger !

Det har vært litt styr underveis i denne prosessen når jeg sitter her og tenker tilbake.

Det har ikke vært mulig for meg å blogge enda pga internett tilgangen. Planen var at vi sko få internett i hus Fredag 09.11 men når de kom i fra Telenor så viste det seg at telefon linjen var for gammel og kunne ikke brukes.

Da ble jeg frustrert. Nå måtte vi vente ytterligere dager for å få svar på når linjen kunne byttes.

Dagene gikk og Tirsdagen ( 13 Nov ) ringte jeg Telenor og fikk beskjed om at de ikke kom til å bytte tele linjen pga for stor kostnad !!!!

Nå toppet frustrasjonen seg i min skalle det skal være vist. Jeg har så mye å ordne via data (wifi) med tanke på planlegging av huset og min lille butikk at det er kjipt når det blir slik. Vi har hatt nok frustrasjon på flere områder etter vi kjøpte dette huset så det holder. Bare det å ordne forsikringer på en fredet bolig er et eget "kapittel" 😮

Men det blir nok en løsning. Det er lagt Fiber fra Altibox her på Sira så vist vi prøver å få til noe der. Ellers blir vel alternativet å betale Telenor for å legge ny kabel…! Det er en strek i regningen på budsjettet men men, må man så må man.


Jeg er hos min søster Lene i dag og «jobber» på hennes nett.

Vi har ikke begynt å pusse opp enda for vi har måtte komme oss litt i orden og få "landet" litt. Det er noen små ting som haster litt på driftsbygningen som må tas før vi setter i gang inne. Det er en del manglende takstein og dette gjør at det regner inn så det må legges på takstein enkelte steder og tettes hull i første omgang.

Til våren må det tas diverse råte på drifts bygningene og vi har en svær male jobb foran oss. Om det blir malt i 2019 eller 2020 gjenstår og se !

Det som er akutt først.

Vel det er nok å tenke på fremover men det er ikke noe problem når en legger en god plan på ting og husker å ivareta seg selv underveis så går det helt fint.

Jostein jobber i sitt tempo og jeg gjør ting i mitt og når kroppen har nok overskudd.

En ting som jeg har reflektert veldig over de siste dagene er hvor deilig det er å se ut i en hage, se fugler i trærne og se endene i elva. Det er virkelig fredelig og jeg nyter det !

I stuen har vi bare malt en grønn farge, dette er en midlertidig løsning ettersom vi skal pusse opp i løpet av 2019.

Her ser du hvordan det er foreløpig, skal ikke så mye til før man endrer hele looken. Møbler og interiør gjør et rom, det er min mening.


Før:

Underveis ( mangler en gardin lengde, måtte byttes ) :I går overleverte vi huset i Fjellgaten til ny eier. Vi ønsker ny eier Lykke til og håper hun får mange fine stunder sammen med venner og familie. Et hus i sær klasse, det må jeg vel kunne si. Vi var veldig stolt over hva vi fikk til i Fjellgaten 👌🏼Vi kommer til å savne tak høyden for den gjorde mye for rom følelsen.

Nå er det helg. I morgen er jeg med mine produkter på Haugland Skolehus i fra 10 -15, Fossdalsvegen 4 🤶🏻🎄

Kom kom !


Ha en fin dag !

Du hører snart i fra meg igjen.

klem, Mona

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle