• Mona Ersdal

Overtakelse av "Bakke Prestegård "


Starter dette innlegget med å presisere at jeg " IKKE har jobbet med innredning av gamle bygninger og gjort dette med suksess." i følge Avisen Agders repotage i dag. Jeg har dette som en interesse og det er er i privat regi og gjort i private hus 😂Bare til orientering !!!!!!


Da er endelig huset vårt !!!

Det er så rart egentlig....! Vi har hatt så vanvittig mye motgang det siste året på mange områder og nå står vi her med drømme boligen og skal etterhvert flytte inn i den !

På Mandag var det overtakelse kl 12.00. Det var utrolig spesielt å kjøre de siste meterne i fra Bakke bro og oppover mot Osenvegen 1 og vite at vi var på vei til å overta huset vi har ønsket oss i 3 år.

Som jeg skrev på Instagram og Facebook så ble det litt overveldende de siste meterne. Tårene trillet og når vi kom ned til Prestegården og møtte Egil N. Eek så kom jeg med litt tårer i øye kanalene.

Jeg fortalte at jeg sko ønsket min mor hadde fått oppleve at vi fikk kjøpt Drømmeboligen, hun visste hvor mye vi ønsket oss den ! Men som jeg tenker så er hun med oss og følger reisen.

Bildet under er lånt i fra Avisen Agder ( Lokal avisen ) , Eiendomsmegler 1 ved Roy Tønnesen til venstre !" Step inside Leo 😂 "

Når vi ble alene var det å gå inn og la alt synke inn ! Det var mye å ta innover seg, det kan liksom ikke beskrives !

Vi tok runden rundt i hele huset for å få et skikkelig overblikk ! Det finnes lite ærverdig over huset innvendig så man føler at man har "frie tøyler" til hvordan vi vil ha det.

Noe listverk er fortsatt inntakt så vi får en fornemmelse av hvordan det har vært og listene skal vi prøve å bringe videre.

Alle dører skal bevares, de er mer eller mindre gamle.

Siste oppussing viser at huset er nokså ordinært inne. På Mandag flommet solstrålene inn i vinduene og det var helt magisk. Ute på plenen lå et hav av blokker fra trærne i de nydeligste farger.

I stuen skal vi i første omgang bare male veggene og bruke den som den er. Den blir nok ikke pusset opp før kjøkken og bad er ferdig.


Her skal det bli kjøkken 👇🏻 Stort og godt rom hvor vi kommer til å få mye kos fremover når det blir ferdig.

Så "hold på hatten " !

Vi har skåret hull i gulvet under der hvor vi skal ha en kjøkken øy. Vi måtte gjøre opp en status på hva som befinner seg under og hvilken plan vi skal legge for gulvet.

Under et solid lag med spon gulv finner vi gamle tregulv. Da blir det gamle tregulv på kjøkkenet så langt det lar seg bevare. Tenker å male det i en grå farge 🤔

Så laget vi nok et hull og det var i taket på det nye kjøkkenet.

Dette for å sjekke om det var gamle bjelker....! Det er det også så da blir det frem med bjelkene, eller deler av de. Vi velger å isolere ca 7 cm opp mot taket og så bruker vi Panel i mellom bjelkene. Da får vi også en mulighet til å legge inn noen spotter som gir bra lys. Ellers i huset blir det ikke spotter i tak, kun kjøkken !

Her skal det bli bad 👇🏻Men vi skal bruke kjøkkenet frem til det nye er ferdig.

Her skal vi ha soverom 👇🏻Lekkert eller ??? 😁


Det er så langt vi har kommet, i tillegg har vi kjørt opp 2 store hengere med kasser og ting og lagret i det tidligere kontoret ! På bildet under er første lasset på plass, etter 2 lass ble det ikke så mye plass igjen. Takk til Odd Åge Soland som hjalp oss ut i nøden når vi trengte å mellom lagre noen kasser i 6 uker . Du er utrolig hjelpsom og snill 💐

Det er godt å være i gang. Litt her og litt der er det ikke så man sier 😉


Fortsettelse følger 😁


klem, Mona ♥︎

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle