• Mona Ersdal

Prosjekt stue er i gang...

Hei !

I dag meldes det er sabla dårlig vær, lyn og torden å store nedbørs mengder. Jeg har respekt for lynet men har aldri før vært redd. Jeg kjenner at jeg nå er mer nervøs her på Sira, tror det skyldes at jeg er redd det skal slå ned i et av de svære trærne og et tre skal velte over huset 😱

Det går vel helste bra, det sko vist bare vare en god times tid 😊


Vi er godt i gang med stuen dere. Eller vi og vi....det er Jostein som står på med alt snekker arbeidet. Når det kommer til snekringen så er jeg mer sånn "se og lær" 😂 Jeg lærer mye om det for jeg spør mye men jeg er nok bedre på designen og å skrive om det enn å utføre snekker ting.

Jeg har stor respekt for verktøy...sånne store verktøy. Kapp sager, spiker pistoler osv...liker de ikke !!!!!

Gi meg en håndsag, hammer, drill, pusse maskin eller vinkel sliper så går det fint 😂

En annen ting jeg er god på er å blande meg inn...jeg blander meg inn i litt for mye av utførelser !!! Jostein har gitt meg helt opp når det kommer til den biten, han har funnet ut at det beste er å svare på spørsmål for hus freden sin del ha..ha..ha.. ! Like sjeler leker best.

Så hva er planen for stuen og spisestuen ?

Vi har revet det gamle strie taket. Det var revnet, dårlig og slitt og ikke noe å bevare. Listverk har blitt fjernet og vi skal ha opp nye fine lister i fra Bergene Holm sin serie " Antikk" ! Taket skal ha kvistfri panel. Vinduene har vi søkt fylket om å bytte ut og fått godkjenning. Vinduene produserer i disse dager på Lunden Snekkerveksted. De kopieres som vinduene var i begynnelsen av 1900 tallet. Koblet 2 rams vinduer med sprosser, alt er bestemt av fylkes konservatoren !


Ettersom jeg har frøset i hele vinter og hele vår så forer vi ut yttervegger ( innvendig ) med 5 cm. Jostein laget også hull i det gamle taket og stappet inn 15 cm glava !

Taket ble deretter lektet.

Veggene ble utforet rett utpå den gamle veggen. Vind duk ble hengt på for å forebygge trekk, det er mye trekk i de gamle veggene. Etterpå ble det lektet, elektrisk ble trukket , isolert , plastet for deretter å bli gipset !


Den gamle parketten skal rives ut og nytt gulv i fra Fargerike Kvinesdal skal legges. Den gamle parketten er mega tykk, jeg har aldri sett så tykk parkett før 😮Det gamle gulvet hadde en nydelig grønn farge. Hadde vært kjekt med en farge måler når man holdt på slike hus. Da kunne jeg gjenbrukt fargen et annet sted 😊Jeg har en farge vifte fra Fargerike Kvinesdal liggende så jeg kan jo finne sånn noenlunde.

Veggene er på bildene blitt sparklet men pr i dag er det ferdig sparklet.


Jostein skal pusse veggene for siste gang i ettermiddag og så skal jeg grunne de opp.

Taket next !!!!


Det tar vi i neste oppussing innlegg.


Ha en fin ettermiddag i uværet 🌪⚡️💦

Vær forsiktig og hold deg innendørs varsles det om 😨


Klem fra Mona ❤︎

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle