• Mona Ersdal

Sten och Löken Gästhem...

Hei og hå..

Her kommer et aldri så lite reisebrev i fra Sverige. Det er åttende året på rad at vi ferierer i Sverige, vi stortrives i nabo landet.

Første stopp over grensen i år var hos Thomas på Sten och Löcken nær Sunne i Varmland.

Thomas traff vi første gang når vi var på hus visning hos han og hans fru Anne på småbruket de hadde i Flekkefjord.

Anne bor og jobber i Flekkefjord men pendler innimellom over til Sverige. Thomas bor i Sverige hvor han driver Bed and Breakfast like utenfor Sunne mot Mårbakka !

VI visste i fra vårt besøk på Midtfjellse at de hadde renovert et Torp hvor de hadde startet B&B. De har gjort en formidabel jobb som har gått over mange år, faktisk over 11 år. Det er Thomas som har største delen av arbeidet.

De har en egen nettside hvor du kan lese om prosessen og se bilder fra renoveringen. Jeg legger ved link i bunnen av innlegget.


Det skal sies at det passer ikke for alle å overnatte på dette stedet. Har du barn med på reisen vil jeg anbefale et annet sted.

Stedet til Thomas ligger inne i tettgrodd skog hvor man finner "lugn og ro ". Han har wifi så det er internett forbindelse men ellers er man overlatt til en helt magisk indre ro.

Man kan fort tro at man har kjørt feil når man kjører innover i skogen men det er bare å kjøre, du ender på rett plass om du bruker GPS.

Når man kommer frem venter en såkalt "piccolo" kjerre til bagasjen. Fyll den opp med bager og dra den med deg den siste lille biten innover idyllen.

Når du kommer inn er det helt fantastisk. Man bor på et annet vis kan man si ! Her er det nymoderne utedo, det er velværeavdeling med badstu og det er et herlig ute område. Du trenger ikke gå ut om du må på do om natten for det er urin toalett på rommet hvor du kan tisse 😁😁

Rommene har duse fine linolje farger og alt er så gjennomført og delikat utført, vi lar oss imponere.


Man bor i et koselige lite hus hvor det er to utleie rom og en koselig felles stue. I stuen kan man kose seg med en god bok, noe i glasset osv. Man kan også sitte ute i hagen og nye stillheten og kun med naturens lyder.

Frokosten serveres på kjøkkenet og man spiser i "matsalen" hvor man har utsikt utover epletrær og hage.

Det er vanskelig å beskrive atmosfæren for det må heller oppleves.

Thomas er en fantastisk "vert" som vil det beste for gjesten. Her er service høyt prioritert og det kommer tydelig frem at her skal man trives.


Vi fikk omvisning på torpet og hadde en god hus prat med Thomas på kvelden, vi har jo mye felles interesser. Ute var det stille, man hørte duene "korre" i skogen og gresshoppene synge rundt i hagen. Vi nøt et par glass med "bobler" og bare kjente etter på atmosfæren !


Dette er paradis for livsnytere !!! Jeg lar det bli med det, du bør unne deg en natt eller to hos Thomas på torpet. Se bare på bildene....


Sten och Løken B&B


Takk for oss ! Vi kommer igjen ♥︎


Klem, Mona ♥︎

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle